Mirjam

wie ben ik?

Als klein meisje was dit de plek waar ik me het liefste begaf, bij de hond. Want de hond verstond mij en daar haalde ik steun uit. Knuffelen, kletsen en lekker samen zijn. Naast Mischa – de hond – hadden we nog veel meer dieren. 
Dieren hebben altijd een grote maar vooral belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als ik door fotoboeken van vroeger blader, zie je mij alleen maar met dieren op een foto en weinig met mensen.

Zelfs als klein meisje kon ik al moeilijk in groepen zijn. Doordat ik alles als druk ervaarde zat ik me liever met de hond in haar mand want daar was het rustig. Daar kon ik mezelf zijn.

Naar mate ik ouder werd vond ik mijn weg in het vermijden van mensen, waardoor ik al snel de stempel “verlegen, niet geïnteresseerd” kreeg.  Terwijl ik juist heel graag onder de mensen was, maar het daarna moest bekopen met veel slapen en rusten om de prikkels te verwerken

Rond mijn 30e ben ik me serieus gaan afvragen;
“wat mankeer ik nou eigenlijk?”,
 “waarom kan ik zo slecht onder de mensen zijn, wat is er met mij”? 

Toen las ik over HSP en het was alsof dat boek over mij geschreven was. In eens viel alles op z’n plek.
Ik was niet gek
Ik was niet ziek
Er mankeerde mij helemaal niks! 

Voor manlief was het ook een eye-opener want het verklaarde veel van mijn gedrag 😉 En hij steunt me er in en houdt er rekening mee. 
Dat is heel fijn maar voor hem ook moeilijk, als niet HSP zijnde. 

Het is fijn dat ik weet wat ik ben (niet heb, maar ben) en ik heb het omarmt, geaccepteerd en ik wil jou heel graag daar wegwijs in maken.
Ik mediteer, visualiseer, pak mijn ontspanningsmomenten en plan mijn afspraken heel gericht zodat ik weet dat ik niet overprikkeld raak en mijn werk goed kan doen.

Opleidingen & bijscholing

Vroeger had ik een verschrikkelijke hekel aan boeken en studeren. Ik was (en ben) iemand van de praktijk niet van de theorie. Uiteraard speelde de leeromgeving en groepsgrootte in de klassen hierin mee.
Toch heb ik liefde gevonden om te studeren en ik volg dan ook met grote regelmaat een opleiding of bijscholing.
Hieronder de opleidingen die ik heb mogen volgen en een diploma in heb behaald.